HUMU RECORDS
TOU21 2021
Takaisin / Back
Tiedote vapaa julkaistavaksi

Black Peider vs. Jukka Nissinen - Kuuntele kaksikon tuplasingle

Rock’n’rollin äpärälapsi Black Peider ja folk-rokkari Jukka Nissinen yhdistävät voimansa tuplasinglellä John the Revelator / Change My Face. Humu Records, Hillotehdas ja Daring Production julkaisevat kappaleet seiskatuumaisena vinyylilevynä sekä digitaalisesti perjantaina 21. toukokuuta.

Singlen A-puolelta löytyy Peiderin ja Nissisen intensiivinen versio amerikkalaisesta kansanlaulusta John the Revelator, joka levytettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1930 gospel-blues artisti Blind Willie Johnsonin toimesta. Myös deltabluesikoni Son House äänitti kappaleesta muutaman säestyksettömän version toisen tulemisensa aikana 1960-luvulla. Son Housen versio sai myös Black Peiderin ihastumaan kappaleeseen ja ottamaan sen keikkaohjelmistoonsa:

”Son Housen versiossa minua kiehtoi se voima mikä ihmisäänessä voi parhaimmillaan olla ja kappaleesta onkin muotoutunut minulle etsikkomatka myös oman ääneni käyttöön”, Black Peider -hahmon takaa löytyvä Petteri Tikkanen kertoo ja jatkaa: ”Toisaalta onhan Black Peiderin ura on aina edustanut eräänlaista tutkimusta äänen ja vallan käytöstä viihteen alttarilla.”

Singlen toisella puolella kuullaan Black Peiderille ominaisia kauhuelementtejä sisältävä artistien oma biisi Change my Face, jonka Tikkanen näkee myös viittauksena uuden duokokoonpanon syntyyn:

"Minulla oli pitkään ollut tunne, että esiintyminen kitaran kanssa oli tullut tiensä päähän eikä se enää edennyt. Tilalle tuli Nissisen unenomainen ja hypnoottinen Rhodes. Kappaleen voikin nähdä kauhuretoriikkaan verhottuna siirtymäriittinä.”

Black Peider on alun perin sarjakuvataiteilija Petteri Tikkasen alter egoksi syntynyt supersankarin ja vapaapainijan ristisiitos, jonka tapahtumarikkaan livekeikat ovat jo käsite. Myös sarjakuvahahmona neljässä kirjasssa seikkailevan järkäleen debyyttilevy Singer-Songfighter ilmestyi vuonna 2016. Normaalisti laulumikrofonin takana ja kitara kädessä nähtävä Jukka Nissinen soittaa singlellä Rhodesia. Nissinen vastasi myös singlen äänityksestä sekä miksauksesta. Kappaleet masteroi Sampsa Väätäinen.

Perjantaina 21.5.2021 kauppoihin sekä suoratoisto- ja latauspalveluihin ilmestyvä single kuunneltavissa alla olevasta soittimesta:Linkit ja promokuvat
Promokuvat
Singlen kansikuva

Tiedotus
Humu Records
humurecords@gmail.com
www.humurecords.comHumu Records

© humurecords, 2019
Kontakti

  • Humu Records / Jaakko Ryynänen
    Asemakatu 6b1
    70100 Kuopio
  • humurecords@gmail.com
Seuraa

Youtube SoundCloud