The Country DarkThe Country Dark on viisihenkinen rock’n’roll -yhtye Kuopiosta. Kokoonpanon kolmas Hypnic Jerk -nimeä kantava pitkäsoitto julkaistaan 19.2.2016

The Country Dark aloitti uransa soittamalla minimalistista, äkkiväärällä otteella ladattua, vahvasti kantri painotteista musiikkia. Yhtyeen tunnusmerkiksi kohosi mustalla huumorilla silatut psykoottiset murha- ja lemmentarinat. Vuosienvarrella kantrivaikutteet ovat jääneet pikkuhiljaa vähemmälle.

- Jos countryn ja rock'n'rollin suhde bändin musiikissa oli alkuaikoina n. 80% countrya ja n. 20% rokettirollia, on vaakakupit kääntyneet uudella albumilla totaalisesti toisin pain, yhtyeen laulaja Mika Sonninen kertoo.

The Country Darkin tuleva albumi on ehdotonta rock'n'roll fanien riemujuhlaa. Kyse ei todellakaan ole mistään halpahintaisesta neo/retro lämmittelystä, vaan paketillisesta elävää ja hengittävää modernia juurimusaa, joka kurnuttaa mennessään kuin härkäsammakko rämesuolla.

- Uutukainen on rämäkkä vetypommivarastollinen tanakkaa voodoobillyllä tankattua pimahtanutta rokettirollia, joka saa jokaisen Eevan ja Aatamin sukat pyörimään genitaaleihin katsomatta, Mika Sonnien jatkaa

Orkesterin perinteisemmät kantrimusafanitkin voivat olla huoleti. Levy sisältää muutaman rätväkän hillbilly -pohjaisen rallin, joissa puristetaan esiin sellaiset psyko­countryn ydinmehut, että paatuneinkin alan harrastaja voi onanoida itsensä onnelaan tähtisimmut kiitollisuudesta kimmeltäen.

Kokoonpano:
Mika Sonninen - laulu
Marko Lukkarinen - kitara
Torsti Tuovinen - basso
Henri Keinänen - kitara
Sampsa Väätäinen- rummut

Julkaisut:
Hypnic Jerk (Humu Records, 19.2.2016)
Dead Man's Handjob (Big Money Recordings, 2013)
Slaughterhouse Party (Big Money Recordings, 2012)
Deliriumic Sounds From Life's Other Side cd-ep (Trash Can Records, 2007)

Haastattelut, tiedotus & yhteydenotot:
Humu Records
humurecords@gmail.com

Keikkamyynti
Clarksdale Communications
Jukka Taskinen
tiedotus@clarksdalecommunications.com

Osta / kuuntele: