TIEDOTE
VAPAA JULKAISTAVAKSI
Kuva: Juha Laakso

Ville Lehtovaaran albumi ilmestyy joulukuussa, kuuntele levyn avausraita

Tamperelainen pitkän linjan roots-muusikko Ville Lehtovaara on tehnyt levytyssopimuksen Humu Recordsin kanssa. Rumpalin Regroovable-nimeä kantava studioalbumi julkaistaan 7. joulukuuta 2018.

Albumin musiikillista tyylisuuntaa voidaan kuvata vinoutuneella ja tuoreella tulokulmalla lähestyttäväksi roots-musiikiksi, jossa yhdistyvät soul, blues ja garage sekä kokeelliset soundikikkailut ja elokuvalliset tunnelmat. Levyllä Lehtovaara on saanut kunnian yhdistellä eri instrumentteja, komppeja, soundeja ja ennen kaikkea ihmisiä, kykyjä ja lahjakkuuksia omien näkemystensä kanssa.
— Moni biiseistä on syntynyt niin, että pyysin tekemieni komppipohjien päälle mieleiseni soittokaverin laulamaan tai soittamaan halunsa ja tyylinsä mukaan, Lehtovaara kuvaa albumin syntyä.
— Projektin alusta asti on etusijalla ollut groove ja jokaisen muusikon henkilökohtainen soundi ja näkemys.

Albumilla kuullaan monia Lehtovaaran ystäviä, joiden kanssa hän on soittanut vuosien varrella niin keikoilla kuin levyilläkin. Äänensä esille saavat esimerkiksi Jo’ Buddy, Jarkka Rissanen, Masa Orpana, Wiley Cousins, Tommi Laine, Dave Forestfield, Sami Sippola, Jorma Välimäki ja Pekko Käppi.

Lehtovaara vastasi itse albumin editoinnista, muokkauksesta sekä miksauksesta ja apulaistuottajana toimi Ippe Kätkä. Oman vahvan näkemyksensä levylle toi masteroinnista vastannut Mikko Saarinen.

Albumin ensimmäinen single Jekyll and Clyde ilmestyy 23. lokakuuta digitaalisiin palveluihin ja on kuunneltavissa alla olevista soittimista. Humu Records julkaisee Regroovable–albumin 7. joulukuuta CD:nä ja digitaalisessa muodossa.


Albumin kappalelista
01. Jekyll And Clyde (Lehtovaara/Laine)
02. Iko Iko (Crawford)
03. Regroovable (Lehtovaara)
04. Reelin’ And Rockin’ (Domino/Downing)
05. Space Funk (Lehtovaara/Laine/Sippola)
06. Remixed Messages (Lehtovaara)
07. Tango De La Muerte (Lehtovaara/Laine/Käppi)
08. Long Long Shadow (Lehtovaara/Laine/Suutarla)
09. Crawfish (Wise/Weisman)
10. Nobody's Fault But Mine (Trad.)
11. Mechanical Man (Lehtovaara/Laine)
12. V8 (Lehtovaara)

Levy-yhtiö & tiedotus & haastattelut
Humu Records
humurecords(at)gmail(point)com
www.humurecords.com
www.facebook.com/humurecords