TIEDOTE
VAPAA JULKAISTAVAKSI

Detour33 solmi levytyssopimuksen Humu Recordsin kanssa. Kuuntele helmikuussa julkaistavan albumin ensimmäinen single

Detour 33 on tehnyt levytyssopimuksen kuopiolaisen Humu Recordsin kanssa. Yhtyeen esikoisjulkaisu Tamed by Fear ilmestyy 24. helmikuuta 2017. Albumi pitää sisällään niin sameaa musiikillista rikosdraamaa, film noiria kuin toisaalla kohtauksia suomalaisen kesän haikeudesta. Yhtä kaikki sydäntä ylentävää kevään tuulta, vaikka kädet veressä.

Detour 33 on tie, jonka tarina alkaa kolmen kitaristin risteyksestä. Markus Väisäsellä on poikkeuksellinen kyky soittaa kuulijansa herkimpiä sävyjä, nostaa ja laskea hellästi mielenkuvia ja -kuiskauksia. Hän tekee sen yhdistellen paletillaan mukaan niin omaa melodiaperintöämme kuin americanan tuomaa. Väisäsen Taipale-yhtyeen kanssa aloittama sävellystyö on nyt löytänyt Detour 33:ssa rinnalleen arvoisensa maalarin Juuso Kolhosta. Pyhähkö kolminaisuus syntyy, kun kappaleiden tulkkina on lisäksi rikkaan matkan musiikintekijänä vaeltanut Jarkka Rissanen.

Yhtye sai alkunsa vuonna 2013 kun soololevyään työstämässä ollut Markus Väisänen kuuli Juuso Kolhon kitarointia edesmenneen Kim Curly Bandin riveissä ja pyysi tätä mukaan levyn tekoon.
- Alkuun teimme musiikkia Kuopiosta Australiaan valtameren yli ja parhaimmillaan yli 70 asteen lämpötilaerossa. Minä työstin kappaleita Pohjois-Savon talvessa ja Juuson sävellykset syntyivät kovan koti-ikävän kourissa Länsi-Australian helteessä, kitaristi Väisänen valottaa yhtyeen alkua.

Väisäsen kautta bändiin tuli rumpaliksi Janne Mathlin, tuttu soittokaveri erinäisistä yhteyksistä yli kymmenen vuoden ajalta. Albumin esituotantovaiheessa mukaan liittyi kitaralegenda Jarkka Rissanen, jonka vaikutus lopputulokseen nousi merkittävään osaan.

Levyn ensimmäinen single, Juuso Kolhon sävellys Back Home, on kuunneltavissa alla olevasta soittimesta. Humu Records julkaisee Tamed by Fear albumin CD:nä sekä digitaalisissa formaateissa 24. helmikuuta.
Albumin kappalelista
1. Back Home
2. Ballad of a Stabbed Girl
3. Drifters Waltz
4. Sleeping with .44
5. The Barn
6. Tamed by Fear
7. Royal Sorrow

”I just know. People help other people”.
”People kill other people too”.
”I´ve seen that”.
”You´re going to see some more”.
-Elmore Leonard (Hombre)

Detour 33
Detour 33 levy-yhtiön sivuilla
Detour 33 Facebookissa

Levy-yhtiö & tiedotus & haastattelut
Humu Records
Jaakko Ryynänen
humurecords@gmail.com
www.humurecords.com
www.facebook.com/humurecords